De mooiste huiden & vachten
Uitstekende service
30 dagen bedenktijd
Toegevoegd aan winkelwagen
Ik ga bestellen Ga verder met winkelen
Hoe ik de huiden en vachten opmeet

Hoe ik de huiden en vachten opmeet

0 reactie minuten lezen

Bij het inrichten van je interieur is het uiteraard wel zo fijn als de maat van je nieuwe koeienhuid, schapenvacht of een van de andere unieke vachten uit de collectie kloppen. Een huid of vacht die niet de juiste maat of zelfs geen maat vertoont maakt het inrichten namelijk een stuk lastiger. In deze blog leg ik je daarom uit waarom ik elk van mijn huiden en vachten apart opmeet en hoe ik dat doe zodat jij straks de perfect match kan vinden voor jouw interieur. Zo kan jij straks jouw nieuwe aanwinst meteen een plekje geven.

In deze blog over hoe ik de huiden en vachten opmeet:

  1. Waarom ik alle huiden en vachten apart opmeet
  2. Hoe ik de koeienhuiden, kalfshuiden, geitenhuiden en konijnenvachten opmeet
  3. Hoe ik de schapenvachten opmeet
  4. Hoe ik de koeienhuid kussens opmeet
  5. De maatvoering van de schapenvacht stoelkussens
  6. Hoe ik vooral niet meet (schuin / diagonaal)
  7. Meet thuis eerst goed op voordat je besteld
  8. Conclusie

Waarom ik alle huiden en vachten apart opmeet

Bij je zoektocht naar een nieuwe koeienhuid, schapenvacht, mini koe of een andere natuurlijke decoratie is het naast de kleur en prijs uiteraard ook belangrijk dat deze qua maat perfect past op de plek waar je het wilt gebruiken. Want niets is zo jammer dat als je jouw bestelling thuis krijgt en het bestelde exemplaar blijkt dan veelste groot of juist te klein te zijn. Bummer!

Als je al een beetje hebt rond gesnuffeld op m’n webshop is het je wellicht al opgevallen dat ik vrijwel al onze huiden en vachten apart fotografeer (tenzij anders aangegeven). Dit doe ik om je een zo goed mogelijk beeld te geven van het betreffende exemplaar. En omdat je thuis natuurlijk wilt dat je nieuwe koe of schaapje perfect past op de gewenste plek meet ik ze bij het fotograferen ook direct op.

Bij het opmeten meet ik altijd van nek tot kont (lengte), in een rechte lijn en van achterpoot tot achterpoot (breedte) (L x B), idem in een rechte lijn. Zo heb je altijd een goede lengte x breedte maat waardoor je thuis al kan uitmeten of het gewenste exemplaar past.

Voorbeeld:
Ik heb net een nieuwe zending koeienhuiden opgehaald. Bij het opmeten meet ik daarbij van nek tot kont á 202cm en van achterpoot tot achterpoot (dit is veelal het breedste punt bij runderen) meet ik 197cm dan rond ik de getallen naar boven of beneden af zo wordt 202cm 200cm en 197cm wordt 195cm. De uiteindelijke maat betreft dan 200x195cm. Ik rond altijd af naar 0 of 5 omdat dit een beter beeld geeft en alles invoeren op de cm exact simpelweg niet werkbaar is.

Indien de huid of vacht een staart heeft vermeld ik de totale maat inclusief staart en in de product omschrijving de maat mét en zónder staart. Bijvoorbeeld 120x80cm (waarvan 20cm staart).

Opmeten dierenhuiden

Hoe ik de koeienhuiden, kalfshuiden, geitenhuiden en konijnenvachten opmeet

Verschillende huiden en vachten lijken redelijk op elkaar zoals de koeienhuiden, kalfshuiden, geitenhuiden en konijnenvachten. Daarom kan ik deze allemaal op dezelfde manier opmeten. Bij deze huiden meet ik altijd van nek tot kont (lengte) en van achterpoot naar achterpoot (breedte). Dit zijn vrijwel altijd de langste en breedste punten.

Opmeten van koeienhuiden Opmeten van kalfshuiden

Hoe ik de schapenvachten opmeet

Schapenvachten meet ik op dezelfde manier op als onze koeienhuiden e.d. echter hebben schapenvachten vrijwel altijd langere haren / wol, beetje afhankelijk van het schapenras. Denk maar is aan de IJslander schapenvachten. Deze wol / haren meet ik ook mee. Het betreft altijd een totaal maat omdat de huiden en vachten die ik verkoop het meest gebruikt worden voor interieur doeleinde en je hierdoor beter thuis kan kijken of de gewenste schapenvacht past op de plek waar je het wilt gebruiken.

Opmeten van schapenvacht lange haren Opmeten van schapenvacht

Hoe ik de koeienhuid kussens opmeet

De koeienhuid kussens laat ik speciaal maken door de looierij. Daarbij zijn de meest gebruikte maten voor interieur doeleinde 40x40cm en 50x50cm. De maat betreft hier altijd een maat gemeten van naad tot naad (dus zonder vulling). De maat van een kussen zal namelijk anders uitvallen afhankelijk van de vulling die je erin doet. Wil je een zeer dik gevuld kussen dan zal deze meer bol komen te staan waardoor deze, als je ‘m opmeet na vullen, kleiner “uitvalt” wat een logisch gevolg is van de opvulling. We hebben namelijk koeienhuid kussens mét vulling en zónder vulling.

De maatvoering van de schapenvacht stoelkussens

De schapenvacht stoelkussens laat ik net zoals de koeien kussens speciaal door de looierij maken. Omdat je de schapenvacht stoelkussens altijd gebruikt op het zitvlak van de stoel (op de bank of barkruk kan ook) hebben ze een standaard maat van 40x40cm zónder de haren / wol. De haren / wol vallen (afhankelijk van de lengte) over de rand van je stoel voor een extra speels en sfeervol effect.

Schapenvacht stoelkussens in kamer Schapenvacht stoelkussens in kamer 2

Hoe ik vooral niet meet (schuin / diagonaal)

Wellicht ben je het her en der tegen gekomen, de zogenoemde “schuine” of “diagonale” meetmethode. Zelf ben ik er geen fan van met de reden dat als je schuin / diagonaal meet de huid / vacht altijd groter uitvalt dan als je de lengte meet in een rechte lijn, van nek tot kont. Simple as that.

Niet diagonaal of schuin opmeten

Meet thuis eerst goed op voordat je besteld

Heb je een mooie huid of vacht gevonden? Kijk en meet dan voordat je besteld eerst goed of deze past op je gewenste plek. Leg bijvoorbeeld enkele A4-tjes of stiften neer op de uiteindes zodat je een ruwe schatting hebt van het formaat op je vloer. Door eerst goed thuis op te meten weet je meteen of de gewenste huid of vacht past op de plek waar je het zou willen gebruiken. Zo voorkom je telleurstelling en doordat je alles goed opgemeten hebt kan je direct na ontvangst genieten van je nieuwe aankoop.

Conclusie

Bij het uitzoeken van je nieuwe dierenhuid is het natuurlijk wel fijn als die perfect past op je gewenste plek. Daarom meet ik elk exemplaar apart op zodat jij de beste keuze kan maken. De gebruikte meetmethode zorgt ervoor dat je altijd een goed beeld krijgt en precies thuis krijgt wat je besteld hebt. Ik raad het vooraf altijd even aan om thuis je gewenste ruimte / plek op te meten en eventueel met enkele A4-tjes of stiften ruw de uiterste punten uit te leggen voordat je de bestelling daadwerkelijk plaatst. Met de mooie collectie die ik heb zal niet nooit teleurgesteld zijn maar het zou jammer zijn als je jouw gewenste exemplaar niet goed past op de plek waar je ‘m voor ogen had. Zo kan je er zeker van zijn dat de huid of vacht naadloos aansluit bij jouw verwachtingen en interieur. Vergeet niet, een goed gemeten ruimte is de sleutel tot een perfect ingericht thuis!

Hulp nodig bij je keuze?

Weet je nog niet helemaal voor welke maat je moet gaan of heb je nog vragen en wil je graag extra hulp en advies krijgen? Dan help ik je graag verder met de vragen die je hebt. Zo kan je een weloverwogen keuze maken en gaan voor de huid of vacht die perfect past bij jouw wensen en behoeften. Je kunt contact opnemen via +31(0)6 17 52 13 63 (tijdens openingsuren), stuur een e-mail of kom langs in Boxmeer, Nederland (alleen op afspraak) om ze te ervaren.

Delen
Reacties Bekijk reacties op "Hoe ik de huiden en vachten opmeet" Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Categorieën
Koeienhuiden Mini koeienhuiden Schapenvachten Geitenhuiden Kalfshuiden Rendierhuiden Konijnenvachten Exclusieve dierenhuiden Koeienhuid decoraties SALE! Klantenservice Mijn account